00:00

Referat: Långemåla IF - Fagerhults AIK

Andra av totalt 8 derbyn denna säsong. Bortamatch i ett mörkt och stundtals regningt Långemåla.
FAIK börjar trevande med många på skade/sjuklistan vilket innebar en hel del nya positioner för många.
1;a kvarten är inte bra och efter några missade målchanser så är det Långemåla som tar ledningen på straff.
Här vaknar vi till och får snabbt in kvittering efter 3 minuter via Affe på fint inspel av Lucke.
Halvtimman in är det flipperspel i huvudhöjd mellan Haben och City vilket resulterar i att City blir mejad av målvakten, straff till FAIK där Putte först missar men är vaken på egen retur.
Strax därefter ökar Putte på via ett långskott över målvakten på Affes passning, och efter det känns matchen lugn i bortalagets favör.
Putte går av och Hakan skiftar runt lite till andra halvlek. Halvleken i sig blir jämnare men tack vare 4-1 målet av Affe (assist Haben) med 25 minuter kvar så stängs matchen och strax därpå går även Haben av med känningar.
Långemåla får till ett tröstmål med 20 minuter kvar men närmare än så kommer de ej denna kväll.
Med endast 2 avbytare så är det en stabil insats. Fredrik går in som först mittback o sen mittmitt och gör det riktigt bra. Hampus gör en jätteinsats som släpande och får nog mest löpmeter idag samtidigt som City gör en av sina bästa matcher i FAIK tröjan. Det är detta som behövs och gör att vi nu toppar en haltande tabell som obesegrade.